YLVA

Ympäristönsuojelun valvonnan sähköinen asiointijärjestelmä

Mikä YLVA?

Ympäristönsuojelun sähköiseen valvontaan on otettu käyttöön uusi YLVA -tietojärjestelmä. VAHTI-järjestelmä on poistunut käytöstä. YLVA on suunnattu ympäristönsuojelulain nojalla lupa-, ilmoitus- ja rekisteröintivelvollisille sekä jätelain nojalla ilmoitus- ja rekisteröintivelvollisille asiakkaille. Palvelun käyttäjiä ovat muun muassa toiminnanharjoittajat, kuntien ympäristöviranomaiset ja ELY-keskusten asiantuntijat.

Uudistetulla asioinnilla helpotetaan ja sujuvoitetaan käyttö- ja päästötarkkailua koskevien tietojen toimittamista. Palvelussa asiakas voi luoda määrämuotoisilla lomakkeilla ja liitteillä valvontaviranomaisille sähköisen raportin, joka vastaa ympäristöluvan, ilmoitusta koskevan päätöksen tai rekisteröintiä koskevan valtioneuvoston asetuksen vaatimuksia.

Ilmoitusvelvollinen ja rekisteröintivelvollinen asiakas voivat täyttää ja lähettää toimintaa koskevan ilmoituksen palvelussa.

Keitä YLVA koskee?

YLVA on suunnattu ympäristönsuojelulain nojalla lupa-, ilmoitus- ja rekisteröintivelvollisille sekä jätelain nojalla ilmoitus- ja rekisteröintivelvollisille asiakkaille. Palvelun käyttäjiä ovat muun muassa toiminnanharjoittajat, kuntien ympäristöviranomaiset ja ELY-keskusten asiantuntijat.

Raportointi ja vuosiyhteenvedot

Raportoinnit, vuosiyhteenvedot ja häiriöilmoitukset viranomaiselle kaikki yhdestä paikasta

Ympäristöviranomaisen hyväksynnät ja täydennykset

Viranomaisen täydennyspyynnöt, kommentit ja sekä hyväksynnät raportteihin yhdessä palvelussa.

Lue lisää YLVA -asiointijärjestelmästä

www.ymparisto.fi/ylva

Raportointi

Ympäristölupa-, ilmoitus- ja rekisteröintivelvolliset toiminnanharjoittajat toimittavat raporttinsa sähköisesti YLVAan osoitteessa:


Siirry raportoimaan

Usein kysyt kysymykset

Miten YLVA -raportointiin kirjaudutaan?

Toiminnanharjoittajat ja konsultit: Palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai varmennekortilla. Valtiovarainministeriön verkkosivuilta löytyy lisätietoa kansallisesta palveluarkkitehtuurista ja kansallisesta vahvasta sähköisestä tunnistusmallista. Vahvan sähköisen tunnistamisen avulla voit turvallisesti vahvistaa henkilöllisyytensä sähköisissä palveluissa.

Voiko useampi henkilö raportoida yrityksen tietoja?

Useampi henkilö voi raportoida saman yrityksen tietoja.

Miten kuuluu toimia salassa pidettävän tiedon kanssa?

YLVA:n suojaustaso ja muut ominaisuudet eivät mahdollista salassa pidettävän tiedon hallintaa. ELY-keskukset hallitsevat salassa pidettävät tiedot asianhallintajärjestelmä USPA:ssa. Ole yhteydessä ELY-keskuksen vastuuvalvojaan mikäli sinulla on kysyttävää salassa pidettävästä tiedosta. Toiminnan päästö- ja tarkkailutiedot sekä ympäristön laatutiedot eivät ole salassa pidettäviä


Lisää UKK (Siirry ymparisto.fi)

Suosittelemme

Chrome -selainta

Firefox -selainta

Suosittelemme Google Chrome- tai Mozilla Firefox -selaimen käyttämistä. 

Selainten kehittäjät tekevät kaiken aikaa parannuksia tarjotakseen sinulle nopeamman ja turvallisemman internetkokemuksen. Uudemmat selaimet tukevat lisäksi useampia muotoiluja ja ominaisuuksia kuin vanhat selaimet.

Jos käytät mieluiten Internet Explorer -selainta, päivitä IE9-versioon tai sitä uudempaan. Monet sivuston ominaisuudet eivät toimi välttämättä vanhemmissa Internet Explorerin versioissa.


Yhteystiedot