Eläinlääkintähuolto

Kunnallisesta eläinten terveyden ja sairauksien hoidosta huolehtivat kunnaneläinlääkärit. Eläinlääkintähuolto vastaa kaikkien kotieläinten perustasoisesta terveyden- ja sairauksien hoidosta. Se turvaa myös kiireellisen eläinlääkäriavun vuoden kaikkina päivinä ja kaikkina vuorokaudenaikoina. Lisäksi eläinlääkärit toimivat myös eläinsuojeluviranomaisina sekä hoitavat muut lain määrämät viranomaistehtävät

Eläinlääkintähuolto vastaa myös:

  • eläin- ja tartuntatautien vastustaminen ja ennaltaehkäisy, mukaan lukien eläimistä ihmisiin tarttuvien tautien eli zoonoosien ennalta ehkäisy
  • eläinperäisten elintarvikkeiden tuotannon ja eläinjätteen käsittelyn valvonta
  • eläinsuojeluvalvonta

Keski-Savon alueella eläinlääkärit ottavat vastaan ajanvarauksia arkipäivisin klo 08:00 – 09:00. Klo 9 jälkeen tulee soittaa päiväpäivystäjälle numeroon 0600-303090. Hoidot ovat normaalihintaisia, mutta joudumme jakamaan työt toisin resurssivajauksen vuoksi.
Alueella on myös yksityisiä pieneläinvastaanottoja (Pieksämäellä ja Varkaudessa), joissa on mahdollista saada peruseläinlääkäripalvelua monipuolisempaa tutkimusta ja hoitoa.


Maksut

Kunnaneläinlääkärit laskuttavat eläinten hoidosta lääkärien virkaehtosopimukseen kuuluvan kunnaneläinlääkäritaksan perusteella. Kokonaislasku koostuu käyntimaksusta, toimenpidemaksusta, mahdollisista matkakuluista eläimen luo, lääkkeiden, tarvikkeiden ja rehujen hinnoista sekä arvonlisäverosta.


Pikalinkit