Päivystys

Eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella, iltaisin maanantaista torstaihin klo 16:00 – 08:00 välisenä aikana ja viikonloppuisin perjantaista klo 16 – maanantaiaamuun klo 08:00, sekä arkipyhien aikana.


Päivystävä kunnaneläinlääkäri:

Puhelun hinta klo 08:00 – 16:00 välisenä aikana 1,01 €/min + pvm, klo 16:00 – 22:00 välisenä aikana 3,00 €/min + pvm ja klo 22:00 – 08:00 välisenä aikana 6,11 €/min + pvm


Päivystysaika (arkisin klo 16 – 08, juhlapyhinä sekä viikonloppuisin pe klo 16 alkaen) on tarkoitettu vain kiireellisten sairastapausten hoitamiseen.  

Alueellamme (Leppävirta, Joroinen, Pieksämäki ja Varkaus) yksi päivystävä eläinlääkäri hoitaa kaikkia hyöty- ja lemmikkieläimiä, joilla on kiireellinen avuntarve. Hyötyeläimet ja hevoset hoidetaan maatiloilla ja talleissa. 

Lemmikkieläinten hoitaminen tapahtuu kunnallisen eläinlääkärin vastaanotolla (vuoroin Leppävirta, Joroinen tai Pieksämäki).  

Kiireellinen sairastapaus on esim. äkillinen loukkaantuminen (esim. ompelua vaativa haava) tai kärsivän eläimen lopettaminen. Jos epäröit tilanteen vakavuutta, soita päivystykseen jo päivällä tai alkuillasta, jotta tilannetta voidaan arvioida. Lemmikkieläimille pyritään antamaan ensiapua päivystysaikana. 

Eläinlääkäripäivystys toimii vuoden kaikkina päivinä. Päivystys on tarkoitettu vain välitöntä hoitoa vaativia sairaustapauksia varten. Eläinlääkäritaksat ovat päivystysaikoina 50 % – 100 % normaalitaksoja korkeampia.